[ Vortal Budo ] - najwiekszy w Polsce vortal o tematyce sztuki i sporty walki
In BOX Rejestracja    Zaloguj
 FORUM | SZUKAJ | GOOGLE | WARN | GRUPY | UŻYTKOWNICY | REGULAMIN | REDAKCJA PROFIL | PANEL IGNORUJ 
MMANEWS | RAY SEFO | REKLAMA KNAJPA | FORUM BAD-BOY
Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu BUDO Strona Główna : ULICA
Strona 336 z 375 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 335, 336, 337 ... 373, 374, 375  Następny
rafalq Płeć:Mężczyzna
0-499

ma: różne
PostWysłany: 8 Luty 2010, 21:19     Dodaj użytkownika do Listy Ignorowania Odpowiedz z cytatem

Heh, trzeba cierpliwości..ale ja już bym na tym wynalazku nie polegał, bo może zawieść..
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
fedormajk
0-499

PostWysłany: 9 Luty 2010, 00:28     Dodaj użytkownika do Listy Ignorowania Odpowiedz z cytatem

danielw2208 napisał:

Według mnie jeśli czuć gaz w nowym gazie to jest po prostu nieszczelny, a nie zapominajmy że szczelność opakowań (ciśnienie),
to w gazach najważniejsza rzecz, dużo ważniejsza od zawartości kapsaicyny.
Przykład?:
Sprawny działający choćby Umarex & gaśnica bez ciśnienia...... Wink

Fakt, że w PM OC-17 ten fabryczny olej pieprzowy śmierdzi lekko z dyszy nawet po roku ale jak go wczoraj "wyprałem" w detergencie to wreszcie ..... przestał śmierdzieć Smile
PM jest nabijany fabrycznie na max !! i wyraźnie waży w ręku. Przy nim Sabre Crossfire jest lekki jak piórko a rozmiar prawie ten sam jak nie wiekszy.

Powiem już poraz enty ,że ten olejek w OC-17 to wyjatkowo śmierdzące gó**wno ale tak jest lepiej i skuteczniej. Nie zmyjesz tego łatwo z twarzy a więc będzie działąć dłużej niż ta super czysta kapsa.

Nic też z niego samo nie wycieka. Waga identyczna. Wstrząsałem do bólu i pod wodę wkładałem - zero bombelków itp oznak nieszczelności. A sam gaz - nawet ten z Inter-Arku, rok przeterminowany leciał jak nalezy. Dla pewności warto jednak brac te z USA - np z hotspray.

Viniciuss napisał:
Nie da się ukryć, PM w chmurze działa zawodowo.

W strumieniu też i dodatkowo poczujesz wyraźnie róznicę w zasiegu w porównaniu z chmurą o ile ma to aż takie znaczenie. Ja sypię z bliska tzn max z 2 metrów i nie było do tej pory mocnych na PM.

0-499

PostWysłany: 9 Luty 2010, 07:31     Dodaj użytkownika do Listy Ignorowania Odpowiedz z cytatem

Nie zmyjesz szybko bo jest na oleju jak inne dobre gazy a kapsa rozpuszcza się w tłuszczach, a z drugiej strony tłuszcz bardzo trudno zmyć. Nasmaruj się porządnie tłustą oliwką i spróbuj umyć się:
-wodą jak to robi większość po dostaniu gazem
-mydłem

Opisz wyniki doświadczenia ile zajęło zmycie oliwki z pozbyciem się zapachu włącznie.

Viniciuss Płeć:Mężczyzna
0-499

ma: karate
PostWysłany: 9 Luty 2010, 07:45     Dodaj użytkownika do Listy Ignorowania Odpowiedz z cytatem

fedormajk napisał:

W strumieniu też i dodatkowo poczujesz wyraźnie róznicę w zasiegu w porównaniu z chmurą o ile ma to aż takie znaczenie. Ja sypię z bliska tzn max z 2 metrów i nie było do tej pory mocnych na PM.

Mimo wszystko chcę mieć też Sabre w kieszeni - mam jakiś dziwny sentyment do tej marki. A technologia Crossfire sprytna rzecz, więc MK3.5 jest w drodze do mnie.

thumbs Płeć:Mężczyzna
0-499

PostWysłany: 9 Luty 2010, 09:57     Dodaj użytkownika do Listy Ignorowania Odpowiedz z cytatem

rafalq napisał:
... Miotacz oc-17 120ml stream dość mocno pachnie pieprzem lecz przebarwienia nie widzę.

Spójrz dokładnie w miejsce gdzie "słomka" wchodzi do puszki a zobaczysz Smile widać te przebarwienia na zdjęciach 90 - tek w hotspray

Pozdr.

www.repliki-broni.pl
froggio
0-499

PostWysłany: 9 Luty 2010, 17:19     Dodaj użytkownika do Listy Ignorowania Odpowiedz z cytatem

wlasnie zamowilem PM oc 17 60ml Cone - to bedzie moj pierwszy gaz , mam nadzieje ze nie bede zalowal Smile
0-499

PostWysłany: 9 Luty 2010, 18:40     Dodaj użytkownika do Listy Ignorowania Odpowiedz z cytatem

Ehh, trzeba było kupić 90-tkę..ja z bólem kupiłem FOX-a 60 ml, ale na lato nie da się inaczej..
Adamooo Płeć:Mężczyzna
0-499

PostWysłany: 9 Luty 2010, 18:48     Dodaj użytkownika do Listy Ignorowania Odpowiedz z cytatem

A ja na lato mam inny patent Smile http://www.bawelniane.pl/product-pol-4716-Torba-z-paskiem-Deluxe-Quadra-QD12.html noszę coś takiego podobnego z tyłu,wejdą klucze,portfel i spory gaz,spokojnie nawet 120ml Smile
0-499

PostWysłany: 9 Luty 2010, 19:01     Dodaj użytkownika do Listy Ignorowania Odpowiedz z cytatem

Miałem cuś takiego z 15-20lat temu, już wolę kaburkę. Razz
0-499

PostWysłany: 9 Luty 2010, 20:06     Dodaj użytkownika do Listy Ignorowania Odpowiedz z cytatem

Super patencik;) Pomyślę o czymś takim.
0-499

PostWysłany: 9 Luty 2010, 21:01     Dodaj użytkownika do Listy Ignorowania Odpowiedz z cytatem

Tyle ze w lato kaburke widać i ludzie sie patrzą jak na debila Smile po pod podkoszulką sie odznaczy i trudniej nagle wyjać,a tu wejdzie ci rozmiar jaki chcesz,zajebiście wygodnie i zero podejrzeń,zawsze możesz ściemnić ze sięgasz po portfel jak chcą cie skroić i gazem po ryjach.Serio polecam Wink jak noszę dwa gazy z sobą to jeden w kieszeni,drugi tam,a w lato poprsostu będzie jeden tam,tyle że wiekszy Twisted Evil
P.S a ten piterek ze zdjęcia to przykład,sam noszę dużo bardziej szpanerski Smile nikt nie pomyśli co tam mam

0-499

PostWysłany: 9 Luty 2010, 21:04     Dodaj użytkownika do Listy Ignorowania Odpowiedz z cytatem

P.S Viniciuss 15-20 lat temu?to ty dziadek jesteś Wink jak dziadkowi jakiemuś miejsca w autobusie nie ustąpię i zarwe gazem to będę wiedział ze to ty Smile
froggio
0-499

PostWysłany: 9 Luty 2010, 22:15     Dodaj użytkownika do Listy Ignorowania Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Ehh, trzeba było kupić 90-tkę..ja z bólem kupiłem FOX-a 60 ml, ale na lato nie da się inaczej..

troche jednak sie przerazilem tych dodatkowych 3 cm wysokosci ;)60ml ma 10 cm to chyba tez nie jest zbyt mało :>

0-499

PostWysłany: 9 Luty 2010, 22:37     Dodaj użytkownika do Listy Ignorowania Odpowiedz z cytatem

Adamooo napisał:
P.S Viniciuss 15-20 lat temu?to ty dziadek jesteś Wink jak dziadkowi jakiemuś miejsca w autobusie nie ustąpię i zarwe gazem to będę wiedział ze to ty Smile

Dobre. Smile Nie jeżdżę komunikacją miejską, także bez obaw. Wink

10cm to maleństwo. Ja lubię puszki do 12,5cm.

froggio
0-499

PostWysłany: 9 Luty 2010, 22:55     Dodaj użytkownika do Listy Ignorowania Odpowiedz z cytatem

Viniciuss napisał:
Adamooo napisał:

Dobre. Smile Nie jeżdżę komunikacją miejską, także bez obaw. Wink

10cm to maleństwo. Ja lubię puszki do 12,5cm.

no zobaczymy Smile juz nie moge sie doczekac, az jutro przyjdzie paczka Twisted Evil

Strona 336 z 375 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 335, 336, 337 ... 373, 374, 375  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Strona Główna VB  ::  BUDO Strona Główna : ULICA