| Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy) |
|

ma: różne
|
Wysłany: 8 Luty 2010, 21:19
|
|
|
Heh, trzeba cierpliwości..ale ja już bym na tym wynalazku nie polegał, bo może zawieść..
|
|
|
|
|
 |

|
Wysłany: 9 Luty 2010, 00:28
|
|
|
| danielw2208 napisał: |
Według mnie jeśli czuć gaz w nowym gazie to jest po prostu nieszczelny, a nie zapominajmy że szczelność opakowań (ciśnienie),
to w gazach najważniejsza rzecz, dużo ważniejsza od zawartości kapsaicyny.
Przykład?:
Sprawny działający choćby Umarex & gaśnica bez ciśnienia......  |
Fakt, że w PM OC-17 ten fabryczny olej pieprzowy śmierdzi lekko z dyszy nawet po roku ale jak go wczoraj "wyprałem" w detergencie to wreszcie ..... przestał śmierdzieć
PM jest nabijany fabrycznie na max !! i wyraźnie waży w ręku. Przy nim Sabre Crossfire jest lekki jak piórko a rozmiar prawie ten sam jak nie wiekszy.
Powiem już poraz enty ,że ten olejek w OC-17 to wyjatkowo śmierdzące gó**wno ale tak jest lepiej i skuteczniej. Nie zmyjesz tego łatwo z twarzy a więc będzie działąć dłużej niż ta super czysta kapsa.
Nic też z niego samo nie wycieka. Waga identyczna. Wstrząsałem do bólu i pod wodę wkładałem - zero bombelków itp oznak nieszczelności. A sam gaz - nawet ten z Inter-Arku, rok przeterminowany leciał jak nalezy. Dla pewności warto jednak brac te z USA - np z hotspray.
| Viniciuss napisał: | Nie da się ukryć, PM w chmurze działa zawodowo.
|
W strumieniu też i dodatkowo poczujesz wyraźnie róznicę w zasiegu w porównaniu z chmurą o ile ma to aż takie znaczenie. Ja sypię z bliska tzn max z 2 metrów i nie było do tej pory mocnych na PM.
|
|
|
|
|
 |

|
Wysłany: 9 Luty 2010, 07:31
|
|
|
Nie zmyjesz szybko bo jest na oleju jak inne dobre gazy a kapsa rozpuszcza się w tłuszczach, a z drugiej strony tłuszcz bardzo trudno zmyć. Nasmaruj się porządnie tłustą oliwką i spróbuj umyć się:
-wodą jak to robi większość po dostaniu gazem
-mydłem
Opisz wyniki doświadczenia ile zajęło zmycie oliwki z pozbyciem się zapachu włącznie.
|
|
|
|
|
 |

ma: karate
|
Wysłany: 9 Luty 2010, 07:45
|
|
|
| fedormajk napisał: |
W strumieniu też i dodatkowo poczujesz wyraźnie róznicę w zasiegu w porównaniu z chmurą o ile ma to aż takie znaczenie. Ja sypię z bliska tzn max z 2 metrów i nie było do tej pory mocnych na PM. |
Mimo wszystko chcę mieć też Sabre w kieszeni - mam jakiś dziwny sentyment do tej marki. A technologia Crossfire sprytna rzecz, więc MK3.5 jest w drodze do mnie.
|
|
|
|
|
 |

|
Wysłany: 9 Luty 2010, 09:57
|
|
|
| rafalq napisał: | ... Miotacz oc-17 120ml stream dość mocno pachnie pieprzem lecz przebarwienia nie widzę.
|
Spójrz dokładnie w miejsce gdzie "słomka" wchodzi do puszki a zobaczysz widać te przebarwienia na zdjęciach 90 - tek w hotspray
Pozdr.
|
|
|
|
|
 |

|
Wysłany: 9 Luty 2010, 17:19
|
|
|
wlasnie zamowilem PM oc 17 60ml Cone - to bedzie moj pierwszy gaz , mam nadzieje ze nie bede zalowal
|
|
|
|
|
 |

|
Wysłany: 9 Luty 2010, 18:40
|
|
|
Ehh, trzeba było kupić 90-tkę..ja z bólem kupiłem FOX-a 60 ml, ale na lato nie da się inaczej..
|
|
|
|
|
 |

|
Wysłany: 9 Luty 2010, 18:48
|
|
|
|
|
|
|
 |

|
Wysłany: 9 Luty 2010, 19:01
|
|
|
Miałem cuś takiego z 15-20lat temu, już wolę kaburkę.
|
|
|
|
|
 |

|
Wysłany: 9 Luty 2010, 20:06
|
|
|
Super patencik;) Pomyślę o czymś takim.
|
|
|
|
|
 |

|
Wysłany: 9 Luty 2010, 21:01
|
|
|
Tyle ze w lato kaburke widać i ludzie sie patrzą jak na debila po pod podkoszulką sie odznaczy i trudniej nagle wyjać,a tu wejdzie ci rozmiar jaki chcesz,zajebiście wygodnie i zero podejrzeń,zawsze możesz ściemnić ze sięgasz po portfel jak chcą cie skroić i gazem po ryjach.Serio polecam jak noszę dwa gazy z sobą to jeden w kieszeni,drugi tam,a w lato poprsostu będzie jeden tam,tyle że wiekszy
P.S a ten piterek ze zdjęcia to przykład,sam noszę dużo bardziej szpanerski nikt nie pomyśli co tam mam
|
|
|
|
|
 |

|
Wysłany: 9 Luty 2010, 21:04
|
|
|
P.S Viniciuss 15-20 lat temu?to ty dziadek jesteś jak dziadkowi jakiemuś miejsca w autobusie nie ustąpię i zarwe gazem to będę wiedział ze to ty
|
|
|
|
|
 |

|
Wysłany: 9 Luty 2010, 22:15
|
|
|
| Cytat: | | Ehh, trzeba było kupić 90-tkę..ja z bólem kupiłem FOX-a 60 ml, ale na lato nie da się inaczej.. |
troche jednak sie przerazilem tych dodatkowych 3 cm wysokosci ;)60ml ma 10 cm to chyba tez nie jest zbyt mało :>
|
|
|
|
|
 |

|
Wysłany: 9 Luty 2010, 22:37
|
|
|
| Adamooo napisał: | P.S Viniciuss 15-20 lat temu?to ty dziadek jesteś jak dziadkowi jakiemuś miejsca w autobusie nie ustąpię i zarwe gazem to będę wiedział ze to ty  |
Dobre. Nie jeżdżę komunikacją miejską, także bez obaw.
10cm to maleństwo. Ja lubię puszki do 12,5cm.
|
|
|
|
|
 |

|
Wysłany: 9 Luty 2010, 22:55
|
|
|
| Viniciuss napisał: | | Adamooo napisał: | P.S Viniciuss 15-20 lat temu?to ty dziadek jesteś jak dziadkowi jakiemuś miejsca w autobusie nie ustąpię i zarwe gazem to będę wiedział ze to ty  |
Dobre. Nie jeżdżę komunikacją miejską, także bez obaw.
10cm to maleństwo. Ja lubię puszki do 12,5cm. |
no zobaczymy juz nie moge sie doczekac, az jutro przyjdzie paczka
|
|
|
|
|
 |
|
|
|