[ Vortal Budo ] - najwiekszy w Polsce vortal o tematyce sztuki i sporty walki
In BOX Rejestracja    Zaloguj
 FORUM | SZUKAJ | GOOGLE | WARN | GRUPY | UŻYTKOWNICY | REGULAMIN | REDAKCJA PROFIL | PANEL IGNORUJ 
MMANEWS | RAY SEFO | REKLAMA KNAJPA | FORUM BAD-BOY
Problemy z uszami

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu BUDO Strona Główna : BJJ, LUTA LIVRE, SAMBO
Strona 9 z 14 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 12, 13, 14  Następny
shannar Płeć:Mężczyzna
500-999

ma: bjj
PostWysłany: 5 Czerwiec 2008, 17:19     Dodaj użytkownika do Listy Ignorowania Odpowiedz z cytatem

Dziwna sprawa z tymi kalafiorami. Mariusz Linke mówił kiedyś, że pierwszy zrobił mu się po dwunastu latach ćwiczenia judo, mój klubowy kolega(judoka z wieloletnim stażem) nabawił się kalafiora dopiero na treningach bjj. Jak widać nie ma żadnej prawidłowości, lepiej jednak nacierać uszy przed treningiem.

Pozdrawiam

"The goal of our school is not just making champions on the mats or rings but mainly champions of life. Good citizens who use the real philosophy of Jiu-Jitsu in all the aspects" Vinicius Draculino Magalhaes

BJJ w Toruniu--> http://budo.net.pl/viewtopic.php?t=49914
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
SoS Płeć:Mężczyzna
2500

PostWysłany: 5 Czerwiec 2008, 17:41     Dodaj użytkownika do Listy Ignorowania Odpowiedz z cytatem

Nick-Zg napisał:
a mam pytanie?
jak sprawdzic czy mam ta chrząstke miękka twarda czy jaką tam?

młotkiem walnąć i sprawdzić czy schabowego przypomina

"When in doubt choke them out"
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

jerz Płeć:Mężczyzna
niewidzialna ręka
moderator

ma: luta livre
PostWysłany: 5 Czerwiec 2008, 17:44     Dodaj użytkownika do Listy Ignorowania Odpowiedz z cytatem

SoS litości chłopak ma 14 lat.

www.allianceteam.waw.pl
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

aptekarz Płeć:Mężczyzna
0-499

PostWysłany: 5 Czerwiec 2008, 19:16     Dodaj użytkownika do Listy Ignorowania Odpowiedz z cytatem

Chyba po pol roku treningow takie malenstwo sie pokazalo Smile

-==$$$#Życie jest jak papier toaletowy,Długie szare i do DUPY#$$$==-

Ramzess
0-499

PostWysłany: 5 Czerwiec 2008, 19:28     Dodaj użytkownika do Listy Ignorowania Odpowiedz z cytatem

Jeżeli Mariuszowi Linke wyszedł po 12 latach trenowanie Judo to się nie dziwie, lecz z drugiej strony na treningu Judo większą uwagę zwraca się na stójkę a nie na parter. A w BJJ jest sam parter tak jak w zapasach więc osoba trenująca BJJ lub zapasy jest bardziej narażona na powstanie tak zwanych kalafiorów Najlepiej przed treningiem i po wymasować uszy. Very Happy
Kage Płeć:Mężczyzna
0-499

PostWysłany: 5 Wrzesień 2008, 18:42     Dodaj użytkownika do Listy Ignorowania Odpowiedz z cytatem

Wlasnie rozpoczelem treningi bjj i mam pytanie, czy warto z gory zainwestowac w ochraniacze, czy jeszcze troche sie wstrzymac, do tego mam dosc dlugie wlosy i zastanawiam sie, czy bede przez to odczuwal jakis dyskomfort, jestem laikiem i nie znam sie na tym
dar75 Płeć:Mężczyzna
2500

PostWysłany: 5 Wrzesień 2008, 18:56     Dodaj użytkownika do Listy Ignorowania Odpowiedz z cytatem

Ochraniacze sobie na razie odpuść, może będą potrzebnie już jutro, a może nigdy - czas pokaże.

A co do włosów - sam sobie najlepiej odpowiesz czy odczuwasz dyskomfort czy nie.

"Co cię nie zabije, to Cię okaleczy" - ja Smile
“If you are man enough to hit, you are man enough to get hit back”.
Samuray-X
0-499

PostWysłany: 5 Wrzesień 2008, 22:44     Dodaj użytkownika do Listy Ignorowania Odpowiedz z cytatem

Zależy od intensywności i zależy od tego czy wsadzasz łeb tam gdzie nie trzeba Smile
Zapaśnicy dlatego mają kalafiory, że walczą w pozycji głowa przy głowie w klinczu, a nie z powodu ich parteru, bo tutaj akurat głowa niezbyt jest narażona co oczywiście nie oznacza, że i w parterze kalafiory się nie zdarzają, bo generalnie zapasy są dyscypliną bardziej "chamską" i zakaz uderzania w głowę tam nie obowiązuje.

W judo pozycja jest bardziej wyprostowana, głowa o głowę rzadziej uderza i dlatego kalafiory są rzadsze. Niemniej jednak pamiętam jak sparowałem z bardzo silnym fizycznie zawodnikiem (200kg na klatę dwa razy Evil or Very Mad ) i szliśmy w stójce właśnie w pozycji głowa w głowę. Po 10 minutach miałem obrzmiałe uszy i generalnie obity łeb ... Rolling Eyes

kiedyś znany jako marcus73
Paul.KO
0-499

PostWysłany: 11 Grudzień 2008, 13:28     Dodaj użytkownika do Listy Ignorowania Odpowiedz z cytatem

a kiedy isc do lekarza zeby ci krew z ucha spuscili, jak sie ma jak aptekarz?
xox22 Płeć:Mężczyzna
500-999

PostWysłany: 11 Grudzień 2008, 21:35     Dodaj użytkownika do Listy Ignorowania Odpowiedz z cytatem

najlepiej od razu Wink

".. gdy obywatele potrzebują rządu, wtedy każdy biegnie, każdy przyrzeka i każdy gotów, gdy śmierć daleko, umrzeć za niego, lecz w czasach burzliwych, kiedy państwo potrzebuje obywateli, wtedy znajdzie ich nie wielu." "Książe" - ponad czasowy
Arwena87 Płeć:Kobieta
0-499

PostWysłany: 24 Styczeń 2009, 18:53     Dodaj użytkownika do Listy Ignorowania Odpowiedz z cytatem

a gdy tylko boli ucho (nawet bez bezpośredniego dotykania) smarować już czymś, stosować ochraniacze, czy zostawić w spokoju? I czy masować go przed treningiem bo słyszałam, że gdy rusza sie bolące ucho to zwiększa się obrzęk.

"Najpierw Cię ignorują. Potem śmieją się z Ciebie. Później z Tobą walczą. Później wygrywasz."
Gusiek:) Płeć:Mężczyzna
500-999

ma: mma
PostWysłany: 24 Styczeń 2009, 21:25     Dodaj użytkownika do Listy Ignorowania Odpowiedz z cytatem

Jeśli nie ma widocznych zmian w kolorystyce lub wizualności, to nic nie robić, mnie też najpierw bolało a potem wyskoczyło takie duże fioletowe Smile

Grzegorz 'Gusiek' Białas
Nomann
0-499

PostWysłany: 17 Marzec 2009, 18:39     Dodaj użytkownika do Listy Ignorowania Odpowiedz z cytatem

Ja od razu jak tylko zobaczyłem pierwszą osobę z kalafiorami i zaskoczyłem o co cho to kupiłem sobie ochraniacz i teraz mam to z bani.
Chociaż zdarza się, że jak ćwiczę jako jedyny z tym na macie to nowi ludzie patrzą na mnie jak na debila ;p

astra69 Płeć:Mężczyzna
0-499

PostWysłany: 31 Marzec 2009, 14:25     Dodaj użytkownika do Listy Ignorowania Odpowiedz z cytatem

"Patrzą jak na debila ? "
To chyba ci z niedowładem umysłowym. Kto ma trochę wyobraźni to się nie dziwi. Ja to nazywam "syndromem wiejskieg macho". Ostatecznie jak jest możliwość zapobiegania urazom to chyba trzeba to robić. Nie przejmuj się i tak trzymaj a może inni dołączą do twojego klubu.
Podobnie jest z kaskami w sportach uderzanych. 'Twardziele' ich nie zakładają. Może im mózg się w życiu nie przydaje więc go można trochę poobijać Laughing
Pozdrawiam

"This system was passed down from ancient ninjitsu masters to navy SEALS, some of which were in jail and added filthy dirty secret of prison fighting. Through extensive research by top Soviet scientists into the nature of chi, we have developed a one hour program which will destroy any grappler or knife wielding gang.

Po dobrej wódzie lepszy jestem w dżudzie.
Franek Kimono.
Eskrima Płeć:Mężczyzna
0-499

ma: bjj/mma
PostWysłany: 18 Wrzesień 2009, 16:54     Dodaj użytkownika do Listy Ignorowania Odpowiedz z cytatem

Hejka!

Są przez neta do kupienia olejki rozgrzewające dla walczących itp.
Czy każdorazowe nasmarowanie przed treningiem/walką ucha pomoże w zapobieżeniu powstania kalafiorka?

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Strona 9 z 14 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 12, 13, 14  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Strona Główna VB  ::  BUDO Strona Główna : BJJ, LUTA LIVRE, SAMBO