[ Vortal Budo ] - najwiekszy w Polsce vortal o tematyce sztuki i sporty walki
In BOX Rejestracja    Zaloguj
 FORUM | SZUKAJ | GOOGLE | WARN | GRUPY | UŻYTKOWNICY | REGULAMIN | REDAKCJA PROFIL | PANEL IGNORUJ 
MMANEWS | RAY SEFO | REKLAMA KNAJPA | FORUM BAD-BOY
Polska Federacja Brazylijskiego Jiu-Jitsu

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu BUDO Strona Główna : BJJ, LUTA LIVRE, SAMBO
Strona 3 z 3 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
mkimura Płeć:Mężczyzna
2500

ma: bjj/mma
PostWysłany: 9 Marzec 2008, 01:45     Dodaj użytkownika do Listy Ignorowania Odpowiedz z cytatem

Choć ten temat niespecjalnie mnie interesuje, wtrącę się bo rozmowa zeszła na temat ADCC. Panowie, roczna składka w wysokości 350zł ( lub jak kto woli 100 Euro ) wydaje mi się naprawdę śmieszna w proporcji do tego, co oferuje ADCC. Nawet dla małych klubów. A nawet dla pojedynczego zawodnika. Jeżeli byłbym zawodnikiem, mającym realne szanse i umiejętności na dostanie się na finały ADCC, wolałbym powiększyć swoje szanse o możliwość startu w Kwalifikacjach Europejskich, niż postawić wszystko na jedną kartę na Mistrzostwach Europy. Teraz mając w klubie 2-3 zawodników i 2-3 utalentowanych juniorów, odbijacie w zasadzie całą składkę na ME. Jak dla mnie rachunek jest dość prosty. Pomijam już zwykły fakt, że płacąc składkę pomagacie nam w organizacji, która niestety też kosztuje a nie ma na to pieniędzy, że wymienię stronę internetową ( którą trzeba utrzymać, zrobić, prowadzić, a robią to pasjonaci za "dziękuję" ), formalności rejestracyjne Związku, czy nawet moje obowiązkowe podróże na seminaria sędziowskie. Część z tych pieniędzy pójdzie na Federację Europejską, a to co zostanie, pomoże nam w pracy, której jest niemało a wszyscy zaangażowani robią ją jak na razie z pasji. Cieszę się, że doceniacie naszą pracę, ale zrozumcie, że my też potrzebujemy wsparcia, a przyszedł moment, że samo dobre słowo może nie wystarczyć.
W chwili obecnej trwają starania, żeby można było rejestrować krajowe związki sportowe, które otrzymają od państwa dotacje. Potrzebne do tego są struktury w 29 krajach, a jak na razie są w 24. Brakuje naprawdę niewiele. Jak będą dotacje, sytuacja zmieni się diametralnie, ale na razie trzeba na to zapracować, wspólnymi siłami.

Grappling Kraków, www.adcc.pl www.shooto.pl
Fryzjer MMA, ADCC i Shooto - Kumo Haito
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Charly Płeć:Mężczyzna
2500

ma: bjj
PostWysłany: 9 Marzec 2008, 16:35     Dodaj użytkownika do Listy Ignorowania Odpowiedz z cytatem

Ja nie neguje samego sensu skladki i wiem ze kasa na organizacje jest potrzebna, wszystko kosztuje, ale chodzi o forme tej skladki.
Sadze ze wydajac licencje dla pojedynczych zawodnikow powiedzmy za 35 zl federacja moglaby zebrac wiecej niz po 350zl od klubu. Przy skladce dla klubu male kluby zrezygnuja, a tak tych powiedzmy 5 zawodnikow by zaplacilo. Lepiej pol skladki niz nic. Duze kluby wystawiajace powiedzmy 30 zawodnikow placilyby tyle co potrojna skladke, czyli znowu wyzsze wplywy dla federacji. Raz ze wpywy wyzsze, dwa ze wiecej chetnych i kazdy jest rowno traktowany, kazdy zawodnik placi tyle samo.
Teraz zawodnik z malego klubu musi wylozyc stowke a z duzego 10 zl, jest to faworyzowanie duzych klubow.
Dodatkowo juniorzy, czy poczatkujacy tez chyba musza placic skladke, a nie maja za wiele w zamian. Tez zawodnikom ciezko jest ocenic czy maja szanse na awans, chca wystartowac w zawodach zeby powalczyc i sie sprawdzic, taki jest sens zawodow.

VATAHA BJJ
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Bagi
0-499

PostWysłany: 9 Marzec 2008, 22:05     Dodaj użytkownika do Listy Ignorowania Odpowiedz z cytatem

Jeśli chodzi o ADCC to większość spraw jest narzucone "z góry" - jeśli chcemy grać w tą piłkę to przyjmujemy je, jeśli nie to nie.
Natomiast jeśli chodzi o BJJ to jest zaplanowane to spotkanie w celu ustalenia wielu rzeczy takze spraw finansowych i co najważniejsze sami to bedziemy na ten temat dyskutowali i ustalali. Więc zapraszamy wszystkich chętnych na to spotkanie.
pozdrawiam
bagi

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Charly Płeć:Mężczyzna
2500

ma: bjj
PostWysłany: 14 Marzec 2008, 15:43    Re: Polska Federacja Brazylijskiego Jiu-Jitsu Dodaj użytkownika do Listy Ignorowania Odpowiedz z cytatem

Dudu napisał:

Zapraszamy na zebranie wszystkie kluby

Czy trzeba wczesniej zglaszac obecnosc, czy po prostu przyjechac? Smile

VATAHA BJJ
Dudu Płeć:Mężczyzna
500-999

PostWysłany: 17 Marzec 2008, 11:43    Re: Polska Federacja Brazylijskiego Jiu-Jitsu Dodaj użytkownika do Listy Ignorowania Odpowiedz z cytatem

Charly napisał:
Dudu napisał:

Zapraszamy na zebranie wszystkie kluby

Czy trzeba wczesniej zglaszac obecnosc, czy po prostu przyjechac? Smile

Poprostu przyjechac

Grappling Kraków:
www.grappling.pl
Mystic Płeć:Mężczyzna
500-999

ma: bjj/mma
PostWysłany: 10 Kwiecień 2008, 12:24     Dodaj użytkownika do Listy Ignorowania Odpowiedz z cytatem

i jakies wyniki rozmow ?

"Odnajduję inspiracje w pięknych kobiet uśmiechach"

"Spartans !!! Tonight we dine in hell !!! "

mags Płeć:Mężczyzna
1500-1999

PostWysłany: 14 Listopad 2009, 00:09     Dodaj użytkownika do Listy Ignorowania Odpowiedz z cytatem

gladiatorzyring napisał:

Oficjalnie moge Wam powiedzieć. Za dwa,trzy lata będzie kilka dużych związków nieolimpijskich a nie 32 jak obecnie. Ministerstwo po wejściu nowej ustawy da 2 letni okres przejściowy. Na pewno zostanie PZK bo to jest ponad 400 kluubów. ALe karate tradycyjne i Fudokan będzie musiał się dołączyć albo zniknie. Podobnie będzie z MT.
Tak chce zarówno PO i PIS, więc musimy się do tego przygotować. Dwa tygodnie temu brałem udział w komisji sejmowej dotyczącej związków nieolimpijskich. I wiem to z pierszej ręki. Jedyne co udało nam się to zwrócić uwagę, że sporty walki w Pol Związ to obecnie ponad 800 klubów co zrobilo wrażenie szczególnie na szefowej komisji. Nastepnego dnia rozesłala pisma po związkach. Mam nadzieję, ze zaczna traktować sporty walki poważnie. Trzeba dokkonac zmian. Uważam również że związków jest za dużo, ale nie można wylać dziecka z kompielą. Ja np uważam że mma powinien zainteresowac się związek zapasów. Amatorska odmiana mma juz jest faktem, więc czemu nie pomóc. Jesli sumo jest sportem kwalifikowanym a jest o wiele mniej popularne w polsce niż mma

http://budo.net.pl/viewtopic.php?t=67937&postdays=0&postorder=asc&start=15

Strona 3 z 3 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Strona Główna VB  ::  BUDO Strona Główna : BJJ, LUTA LIVRE, SAMBO