| Kalendarz imprez na rok 2010 |
|

ma: bjj/mma
|
Wysłany: 7 Styczeń 2010, 15:50
|
|
|
są takie sytuacje że osoby trenujące np 10 lat judo i rok BJJ na siłę wbijają się do początkujących
np bodajże w 2005r na "copa posnania" po 11-mc trenowania wystartowałem I raz w zawodach w grupie początkującej - sportów chwytanych wcześniej nie trenowałem
walczył ze mną (nie pamiętam nazwiska) chłpak trenujący 11 lat JUDO
później czytałem o nim i jego osiągach w JUDO i nie były one wcale małe i nie kończyły się na polsce
oprócz 11 lat JUDO 1roku BJJ walczył w 2 galach MMA (może nie mega zawodowych) - wtedy przed turniejem
do dziś się zastanawiam jak to możliwe że gościu walczy w początkujących z takim stażem walk w parterze...
no i są dwie strony:
1. no jednak wg. zasad BJJ miał prawo byc w tej grupie gdyż nie miał niebieskiego pasa i trenował BJJ do roku
(teraz to się trochę zmieniło)
osobiście uważam że to zależy od podejścia zawodnika... mając o sobie dobre zdanie taka osoba powinna statować w zaawansowanej grupie
2. Z drugiej strony gość wygrał swoją wagę i zdobył I miejsce, jeśli chodziło tylko o miejsce i zdjęcie na pudle to udało się - a gdzie rywalizacja i zasady??
co do organizatorów to nieraz się zdarzy pewnie takie zajście
małe nieprzyuważenie
ale chyba lepiej przegrać z kimś dobrym niż wygrać z początkującym...
|
|
FACE TO FACE MUTHERFUCKER |
|
|
|
|
 |

|
Wysłany: 7 Styczeń 2010, 15:57
|
|
|
Corvo masz mniej niż 2 lata stażu w czym?? w BJJ czy JUDO??
|
|
|
|
|
|
 |

|
Wysłany: 7 Styczeń 2010, 20:59
|
|
|
judo nigdy nawet nie "liznełem".bjj też nie.obecnie jakies 15 miesięcy jj.wcześniej ponad 2,5 roku capoeira ale to chyba się nie liczy.
|
|
"Niektórzy ludzie zapisują się w historii jednym trafnym stwierdzeniem,
inni - jednym trafnym strzałem w głowę." |
|
|
|
|
 |

|
Wysłany: 8 Styczeń 2010, 09:28
|
|
|
wiesz co... w sumie na sfd forum jest regulamin CBJJ
musisz się wgłębić w czytanie
natomiast w sumie w zadnym regulaminie nie widzę jasno określonych zasad kto zalicza się do początkujących...
wg.mnie powinieneś startować w początkującej grupie ponieważ chwytane sporty nie przekraczają stażu 2 lat i nie posiadasz żadnego stopnia w bjj
przed wyjazdem na zawody polecam przeczytac regulamin i zaytaj mailem organizatora
niech jasnoi określi kto zalicz się do początkujących
bedę śledził wszystkie informacje na ten temat i jak coś znajdę to tu zamieszczę...
|
|
|
|
|
|
 |

|
Wysłany: 8 Styczeń 2010, 09:32
|
|
|
|
|
|
|
 |

ma: bjj
|
Wysłany: 22 Luty 2010, 16:47
|
|
|
Mozna by jeszcze dodac terminy zgloszen i zrobic jeden post bez tej dyskusji ponizej. Zamknac temat i udostepnic edycje tylko dla moderatora
|
|
|
|
|
 |

Dołączył: 12 Sie 2001 Posty: 614 Skąd: Krolewskie Miasto Krakow
|
Wysłany: 12 Lipiec 2010, 12:05
|
|
|
Zawody Shooto w drugiej połowie roku 2010
11.09.2010 - Rzeszów - X Liga Shooto
23.10.2010 - Skała – I Mistrzostwa Polski Shooto w klasie C, klubowy Puchar Polski Shooto w klasie C
|
|
|
|
|
 |
|
|
|