trening podstawowych technik samoobrony - Warszawa |
|
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: 19 Listopad 2015, 08:27 trening podstawowych technik samoobrony - Warszawa |
|
|
hej,
szukam treningów, lub trenera samoobrony.
Sprawność uzyskuję na codziennych treningach a'la crossfit i siłownia. Więc na tym etapie traktuję samoobronę użytkowo. Biłem się kilka razy w życiu (mam 39 lat), więc ta aktywność mnie omijała. Na szczeście, bo walka nie jest moim celem w życiu. Chcę jednak wytrenować podstawowe techniki aby w razie czego czuć się nieco pewniej i mieć większe szanse się obronić.
Chciałbym wytrenować kilka technik do urzygu, tak jak to jest opisane w tym wątku: https://budo.net.pl/viewtopic.php?t=83486 . Na pewno interesuje mnie stójka z nogami, parter, ew. obrona przed narzędziami walki, możliwie kompleksowo. Chciałbym też przyzwyczaić się do przyjmowania ciosów np w gardzie (na treningach tajskiego boksu miałem tendencję do przymykania oczu).
Ograniczenia mam takie, że w praktyce mam mało czasu - to jest chyba najważniejsze.
Polećcie proszę jakiegoś mastera z Wawy, z którym mógłbym omówić warunki etc. Myślę, że mógłbym znaleźć partnera do treningów na swoim poziomie, jeśli to będzie lepsza wersja niż ćwiczenie indywidualne.
dzięki z góry za pomoc,
Lu |
|
|
|
 |

SW: Różne
Wysłany: 19 Listopad 2015, 09:26 |
|
|
Idz na boks. W Wawie oferta jest ogromna. |
|
|
|
 |
|
Wysłany: 19 Listopad 2015, 09:54 |
|
|
Chodziłem juz na boks tradycyjny, tajski, kilka rodzajów wschodnich sztuk walki. Teraz chcę tego, o czym napisałem.
Ale dzięki za odpowiedź |
|
|
|
 |
|
Wysłany: 23 Listopad 2015, 08:11 |
|
|
nie ma w wawie dobrych trenerów i szkół? |
|
|
|
 |

SW: BJJ
Wiek: 43 Dołączył: 04 Paź 2004 Posty: 3766 Skąd: kiedyś z O, teraz z P.
Wysłany: 23 Listopad 2015, 12:53 |
|
|
Nie |
|
|
"Co cię nie zabije, to Cię okaleczy" - ja
“If you are man enough to hit, you are man enough to get hit back”. |
|
|
|
|
 |

SW: Karate
Wysłany: 24 Listopad 2015, 15:30 |
|
|
Przygotowanie pod samoobronę to kilkutygodniowe szkolenie. Dlatego nie ma żadnych szkół.
A co do jakości szkoleń to inna historia. |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 25 Listopad 2015, 08:50 |
|
|
http://www.defendo.pl/- byłem u nich na dwóch seminariach, podobało mi się właśnie ich nastawienie na samoobronę.
Zainteresuj się też ESDS, kolega ESDS Tactical powinien cię pokierować w stronę jakichś sensownych sekcji warszawskich.
Pozdrawiam, Thufir |
|
|
"Killing with the tip lacks artistry, but don't let that hold your hand when the opening presents itself." |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: 1 Grudzień 2015, 15:36 |
|
|
Thufir Hawat napisał/a: | Zainteresuj się też ESDS, kolega ESDS Tactical powinien cię pokierować w stronę jakichś sensownych sekcji warszawskich. |
ja szkole tylko funkcjonariuszy - nie prowadze działalnosci komercyjnej. Co do szkół i sekcji - warto sie zainteresować defendo ale śmiało też moge polecić Jacka Walczaka (Krav Maga) jak i chłopaków z Sambo System Polska |
|
|
|
|
 |
|